NAVI

Natus Vincere (з лат.  — «Народжений Перемагати»), скорочено Na'Vi — українська мультиігрова кіберспортивна організація. Команда вперше в історії кіберспорту 2010 року виграла три головних турніри за один рік — World Cyber Games, Intel Extreme Masters, Electronic Sports World Cup. 21 серпня 2011 року виграла приз 1 000 000 доларів США у грі Dota 2.

Має свої команди в різних ігрових дисциплінах, зокрема Dota 2, Counter-Strike, FIFA, StarCraft II, World of Tanks, League of Legends, Fortnite.



Створення команди
У 2009 році казахський підприємець Мурат Жумашевич (Arbalet) організовував турніри з CS «Arbalet Cup», на основі чого й створилася команда, і він почав їх спонсорувати. Тому спершу команда мала назву «Arbalet.UA».[2][3]

31 січня 2010 року Arbalet.UA перемагає на турнірі Arbalet Cup Asia 2010, двічі обігравши китайців з TyLoo та взявши гору над ForZe 16:5 (inferno) у фіналі.

У лютому було оголошено конкурс на найкращу назву команди. На той час склад виступав під клан тегом «Arbalet.UA», а також «Na` Vi». Голосування відбувалося на сайті hltv.org, де було залишено більше 2000 коментарів. Переможцем став португалець Bruno «hArt1k» Estevens, який запропонував назву «Team Vincit», похідною від якого стала остаточна назва «Natus Vincere», що дозволило залишити тег «Na` Vi» без змін.

У 2011 році Мурат Жумашевич припинив фінансування Natus Vincere.[2]

Коментарі